O nama

Tulumović mesna industrija je vodeći proizvođač mesa i mesnih prerađevina u Republici Srpskoj. Od 2004. godine eksluzivni smo snabdjevač mesnica u svim prodajnim objektima Interexa u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte:

Tradicija i pogled u budućnost

Fotografija iznad ovog teksta je svjedočanstvo jednog vremena, davno prošlog, ali za Mesnu industriju Tulumović izuzetno bitnog.

Te, 1926. godine djed Đoko Tulumović otvorio je u samom srcu Banje Luke mesarsku radnju. Kasnije je njegov sin proširio obiteljski posao otvarajući mesnice u drugim dijelovima Banje Luke.

Unuk, Đoko Tulumović je otišao korak dalje. Nastavljajući tradiciju proizvodnje svježeg mesa i proizvoda od mesa po tajnim i dobro čuvanim recepturama, digao je porodični posao na nivo mesne industrije.

Poslovna zgrada MEsne industrije Tulumović u Laktašima2002. godina označava prekretnicu u poslovanju. Nekoliko godina ranije počele su investicije u prostor, opremu i edukaciju kadrova, da bi se 2002. taj proces zaokružio osnivanjem društva sa ograničenom odgovornošću - Mesne industrije Tulumović.

Danas se Mesna industrija Tulumović prostire na 6 dunuma i ima 3 glavna i nekoliko pomoćnih objekata, koji uključuju staje, pušnice, komore, pakeraj, upravne zgrade...

MI Tulumović ima i kompletno opremljen specijalizovan vozni park koji služi za dostavljanje robe. Opremljena savremenim sistemima za hlađenje, naša dostavna vozila mogu odgovoriti rigoroznim zahtijevima za čuvanje i ispravnost proizvoda.

Ovo je naša prošlost... ukratko.

MI Tulumović nastavlja kontinuirano ulagati u razvoj, u usvajanje novih proizvodnih tehnologija i u oplemenjivanje svojih proizvoda.

Ovo je naše obećanje... Vama.


© Mesna industrija Tulumović. 2005.

Web dizajn InfoARS Banjaluka